Turistinformasjon
Publisert 27.10.2016
Ryvarden

 

Turistinformasjonen i Sveio kommune finn ein hos Sveio Libris & Ringo, i Sveio senter som ligg i Sveio sentrum. Viss ein ikkje stikk innom der, så har dei e-post adresse sveio@libris.no eller telefonnummer 96913444.

Sveio kommune er ei halvøy som grensar mot Sletta og Bømlafjorden i vest og Ålfjorden i aust. Kommunen ligg i Hordaland fylke. Den har fastlandsgrense med kommunane Tysvær og Haugesund, som begge ligg i Rogaland fylke.

Publisert 13.09.2016
Varden på Emberlandsnipen

I Sveio finn du ei rekkje tilgjengelege turløyper. Langs kysten er landskapet låg og ope, og frå fjelltoppande er det vidt utsyn i alle retningar.

7 turmål, fordelt på 13 stiar, er no merka og gradert i samband med innføring av nasjonal merkestandard for turstiar.

Publisert 12.09.2016
Sveio golfpark

Eit av Noregs beste Golfanlegg ligg i Sveio!

Haugaland Golfbane Sveio blei til gjennom eit interkommunalt samarbeid. Banen er bygd opp i to trinn (2001 og 2008) til en fullverdig 18 hulls bane. Banen er lokalisert på Sveio Golfpark like ved Sveio sentrum.

Publisert 12.09.2016
Rex Garden

Rhododendronparken er ein spesiell naturpark med 1000 Rododendron og andre planter. Nokre av desse finst berre her, i Norge. Dei fleste plantane er importert frå Skottland. Rododendron Rex, som parken har namnet frå, er og vil bli planta ut i parken i store mengder.

Publisert 12.09.2016
Ryvarden kulturfyr

 Å besøke Ryvarden Kulturfyr utan å kjenne at naturen og dens krefter påverkar kropp og sjel er ikkje mogeleg. Neset fyret ligg på, strekker seg ut i havet som for å bera deg lengst mogeleg ut i den storslåtte opplevinga av møtet mellom hav og himmel. Om hauststormane herjar og du nærmast må legge deg på vinden her ute, eller om havet ligg blikk stille, kryp inntrykka inn under huden og vert verande.